Logo

Favabønne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Denne bønne er også kendt som "hestebønne" eller "valsk bønne", og er store flade bønner der kan spises i frisk eller tørret stand. Tørrede bønner bør altid udblødes først. Den seje skræl fjernes gerne før kogning. Favabønnen er dyrket og spist siden oldtiden i Europa og har også længe været en anvendt dyrefoder. Før Columbus bragte bønnen med sig fra Amerika, var favabønnen den eneste dyrkede bønnesort. Favabønnen indeholder i rå stand et stof, vicin, der kan resultere i favisme, især hos mennesker med en arvelig defekt. Vicin nedbrydes ved tørring eller kogning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.530 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her