Logo

Kaki - sharon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

"Hvis man ikke fornyr sig, dør man". Dette ordsprog kunne meget let bru­ges om kakifrugten, for efter i mange år at have måttet spise den lækre, saftige, bløde, klassiske kakifrugt med ske, har man nu lavet en variant, den såkaldte "japansk persim­mon", der er fast som et æble, og
sådan kan spises i stykker, både etc.
Smagen er sød og blid, lidt i retning af fersken og pære, og kan være en anelse melet p.g.a. det høje taninindhold.
Kakifrugterne dyrkes især i Huelva (vest for Sevilla mod den  portugisiske grænse) og i Valencia-området.
I Danmark sælges den også under navnet sharon. I Spanien kalder man en lidt senere variant af kakifrugten for sharon.
Kakifrugten er rig på A og C-vita­miner, indeholder masser af fibre og kalcium, stort set intet fedt og 224 kcal/100 g frugtkød. En kakifrugt
om dagen opfylder halvdelen af A-vitaminbehovet.­
Sæson: November-april
Anvendelse: Bortset fra at den ikke må koge p.g.a. det høje tanninindhold, der efter kogning bliver meget tydeligt, så er anvendelsesmulighe­derne utallige, og alt kan spises bortset fra blomsten. T­il brunchbordet gør den sig unægteligt godt med de man­ge fromafe frais-varianter, yoghurt, i frugtsalater (tilbered lagen på Cava), som frisk frugt på spid, i en smoothie, i juice blandet med appelsinsaft, til puré eller spis den hel, evt. uden skræl.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her