Guava vokser på et op til 10 meter højt, rigt forgrenet træ, der hører hjemme i Sydamerika, men som dyrkes i alle tropiske lande.
Frugterne bliver 4-10 cm store. De mindre sorter kaldes jordbær- eller kirsebærguava. Farven på skallen kan variere mellem rødt og gult, og frugtkødet kan være hvidt eller fra laksefarvet til mørkt rosa. Guava dufter dejligt og har en fyldig, sødlig smag. Guava er god at spise, som den er, og den har en naturlig plads i frugttærter. Man kan købe færdig guavajuice, og der fremstilles marmelade og gele af frugterne.
Guavafrugterne kommer fra det stedsegrønne træ "psidium guayava", som kan blive op til 10 meter højt. Frugten er rund og oval og ligner en mellemting mellem et æble og en pære. Den fine, aromatiske, sursøde smag kan da også minde om disse to frugter.
Guava er meget rig på C-vitamin. En moden frugt kan indeholde op til 900 mg C-vitamin. En frugt vejer ca. 150 gr. Guava hører hjemme i det tropiske Sydamerika, men den dyrkes også meget i Israel.
Indien, Brasilien og tropisk Amerika.
En moden Guava er lysegrøn og lyserød. Og fyldt med saftigt,. stærkt duftende frugtkød. Del frugten over på midten og spis det hele med en ske, som en grapefrugt. Du kan også bruge Guava i frugtsalaten. Guava er en af de frugter, der indeholder flest C-vitaminer. Så under 2. verdenskrig var det blandt andet Guava-saft, de allierede styrkede sig med.