Logo

Æbleskive

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
dessert fra det gamle danske landkøkken, søde gærdejsboller med smør og æg i dejen, stegt i en særlig æbleskive pande med halvkugleformede fordybninger. Spises varme med flormelis og syltetøj. Æbleskiver udvikledes antagelig fra gærpandekager, som var almindelige i Sønderjylland og på Ærø. I i 1800-taIlet var æbleskiver fyldt med svesker, sveskemos eller sukkerkogt æble. Navnet kan være overført fra en 1700-tals ret af skiver af fedtkogt æble, indbagt i en dej af mel og æg.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her