Bage blindt
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir
med tørrede bønner el. lign. som vægt på dejen, for at undgå at den skrider eller
buler op under bagningen. Hvis du tit bager tærter, kan du evt. investere i
nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen og igen. De fås bl.a. hos
isenkræmmeren til ca. 130 kr.
Keramiske bagebønner holder tærtedejen på plads og i facon
under forbagning af tærtebund. Bønnerne sikrer at tærtebunden ikke bliver ujævn
eller at dejen glider ned af kanten på tærteformen.
Bønnerne kan ligges direkte oven på dejen men det er mere praktisk at bruge et
stykke bagepapir mellem dejen og bønnerne.
Keramiske bagebønner er et økonomisk alternativ til at bruge kikærter, tørrede
bønner eller lignende til at holde dejen på plads, da de kan bruges igen og
igen.
OBS: 500 gram bagebønner passer til en mindre tærteform / bageform med en
diameter på op til cirka 21 cm. Hvis der bages i større forme anbefales det at
man bruger op til 1000 gram bagebønner.
Begrebet kaldes blind baking på engelsk.