Logo

Blomme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blommen har en glat skal med en tynd belægning og et saftigt frugt­kød med meget syre. Der findes over 2.000 sorter, og de bliver modne på forskellige tidspunkter i løbet af sommeren og efteråret. Blommer opdeles i dessertblommer og madblommer. Dessertblommerne er større og ofte søde og saftige. Madblommerne er derimod lidt tørre, men passer fint i pier, kager eller anden tilberedning.
Blommer har altid været skattet højt i Kina, og derfra kommer den sursøde, kinesiske blommesauce, der har en spændende smag.
Krikon- og damascenerblommer vokser vildt. Mirabelle er et andet lille, vildt blommetræ, hvis frugter vokser på lange stilke på samme måde som kirsebær. De anvendes til fremstilling af blommebrændevin samt til syltetøj, sauce og gele.
Sveskeblommer er rene energibomber, og de passer både i søde og krydrede retter - og så er de kendt for deres afførende effekt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 746 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her