Brombær har en herligt sprød konsistens, især, når man spiser dem friske. Lidt sukker og fløde klæder dem godt (bland gerne fløden med yoghurt for at få et lidt magrere produkt, der er præcis lige så godt).
Brombær er i familie med hindbær, men har meget grovere torne; man skal helst have handsker på, når man plukker dem, for at kunne trække grenene ned. De vokser vildt langs kysterne og modner fra sidst i august til sent i september. De er meget sure, hvis man plukker dem for tidligt, men de bliver let overmodne, og man skal derfor plukke af de samme buske flere gange.
Brombær er gode til tærter og andre desserter eller som tilbehør til kraftige vildtretter. Man kan lave en variant af den klassiske drink Kir Royale ved at bruge Creme de Mure i stedet for Creme de Cassis.
Der findes også forædlede brombærsorter; en af dem hedder sunberry, og den modner tidligere end mange af de andre sorter. Den har ikke torne og er derfor nem at plukke.