Logo

Brune basmatiris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(upolerede ris) Brune, langkornede riskorn, der er afskallede, men ikke polerede. Klæber ikke sammen efter kogning.
Anvendes som hvide basmatiris, men skal koge længere. De har et højt fiber- og næringsindhold; for nogle kan de være lidt svære at fordøje. Opbevares et mørkt, køligt sted, evt. i køleskab, fordi de naturlige olier i skaldelene kan harskne; bør ikke gemmes for længe. Anvendes ofte sammen med hvidløg og friske krydderurter.
Kan købes: hos specialimportører, i velassorterede supermarkeder, helsekostog delikatesseforretninger.
Tilberedning: fordi de er mindre forarbejdede end de fleste andre slags ris, skal de koge i 45-60 min. Følg anvisningerne på emballagen. Fortrinsvis absorberingsmetoden, men også trykkoger eller mikrobølgeovn - se: Tilberedning af ris.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.344 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her