Både jackfrugt og durian er helt specielle og for os usædvanlige frugter. Køb dem endelig, hvis du får chancen.
Durian er rund eller oval og dækket med spidse pigge. Farven er brungrøn, der går lidt over i gult, når frugten modner. Den består af mange sektioner og kan blive temmelig stor og tung, op til 9 kg.
Frugtkødet er lysegult og skal helst spises naturel. De store, brungule kerner skal tilberedes for at være spiselige.
Durian stammer fra Malaysia og Borneo.
Den er en virkelig delikatesse i de lande, hvor den dyrkes, og det siges, at dyrkerne behandler frugterne som familiemedlemmer. Men opbevar ikke en durian for længe, spis den, så snart den er rigtig moden, for den stinker helt forfærdeligt, hvis den bliver den mindste smule overmoden. Det er derfor som regel forbudt at tage den med ind på hoteller, i busser eller fly.
Trods deres gennemtrængende kloakstank har frugterne altid været regnet for et kærlighedsmiddel.
Servering af durian
Server en durian til dessert, og du har forført dine gæster. Åbn den ved at skære ned i rillerne mellem sektionerne og grav enten frugtkødet ud eller lad det blive liggende med skallen på som dekoration.
Frugtkødet er blødt og cremet. Smagen er lidt speciel og minder om jordbær og vanilje.
Server durian til dessert sammen med friske jordbær, så smagen yderligere forstærkes. Den kan også blendes til usædvanlige milkshakes. Det tykke frugtkød er også velegnet i krydrede hovedretter.