Dromaius novaehollandiae. Emuer var det første vildt, der blev opdrættet i Australien, og kødsmagen ligner smagen i dyrevildt, men er mindre udpræget vildtagtigt. Det er rigt på jern og har et lavt kolesterolindhold. Kan købes udskåret som filet eller bøffer. Steg det i ovn, på barbecue, på pande eller ryg det.
Vejer 35-40 kg. Slagtevægt: 18 - 24 kg. Reelt kød: 12 - 15 kg
Sæson: Januar - maj (juni)
Emu smager som fødteks. struds i nærheden af råvildt.
I Australien, naturligvis påvirket af de korte dage lægge altid æg om vinteren fra november til hen i april. De klækkes fra slutningen af februar til hen på sommeren
Emuæg vejer mellem 600 - 650 gram. Ruges i 52 dage.
Emu-kød smager hen ad strudsekød, vildt…kødet er blevet en del eftertragtet i de franske køkkenregioner.