Logo

Emu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dromaius novaehollandi­ae. Emuer var det første vildt, der blev opdrættet i Australien, og kødsmagen ligner smagen i dyrevildt, men er mindre udpræget vildtagtigt. Det er rigt på jern og har et lavt kolesterolindhold. Kan købes udskåret som filet eller bøffer. Steg det i ovn, på barbecue, på pande eller ryg det.

 

Vejer 35-40 kg. Slagtevægt: 18 - 24 kg. Reelt kød: 12 - 15 kg
Sæson: Januar - maj (juni)
Emu smager som fødteks. struds i nærheden af råvildt.
I Australien, naturligvis påvirket af de korte dage lægge altid æg om vinteren fra november til hen i april. De klækkes fra slutningen af februar til hen på sommeren
Emuæg vejer mellem 600 - 650 gram. Ruges i 52 dage.
Emu-kød smager hen ad strudsekød, vildt…kødet er blevet en del eftertragtet i de franske køkkenregioner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her