Logo

Fingermajs - babymajs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Zea mays
Fingermajs kaldes også for minimajs eller babymajs.

Majs hører til græsfamilien (Gramineae) og stammer fra Amerika, hvor den har været dyrket i meget lang tid. Indianerne brugte overvejende den modne majs som mel, men med fremkomsten af sukkermajsen blev også anvendelsen af kolbemajs almindelig.

Majs dyrkes nu overalt i verden med USA og Kina som de største producenter.

Majsplanten bliver ca. 3 m. høj, øverst sidder hanblomsterne, mens hunblomsterne sidder på sideknopper nede på stænglen. Bestøvningen foretages af vinden.

Fingermajs er en uudviklet kolbe som endnu ikke er blevet træet i midten. Kolberne er på størrelse med fingre, heraf navnet. De sælges altid uden svøbeblade.

Fingermajs er ikke så kraftige i smag og farve som færdigudviklede sukkermajs.

Opbevaring og holdbarhed:
Fingermajs opbevares bedst ved 0°C og 95-100 % relativ fugtighed.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her