Logo

Foie gras som konserves

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Foie gras mi-cuit:
En halvkonserves på dåse eller glas. Kogt ved 80ºC. Hol­der sig i køleskab i ca. 4 måneder.
Foie gras en conserve:
Foie gras på dåse til langtidsopbevaring. Kogt ved 110ºC.
Man har lavet Foie gras som kon­serves siden konservering blev op­fundet. Ved århundredets begyndel­se repræsenterede konserveret Foie gras hele salget. I dag sælges kun 20% som Foie gras conserve.
Hvis den opbevares et tørt sted, kan man have den længere end de 4 år, der står den kan gemmes. Man si­ger, den bliver bedre ved lagring, li­gesom store vine.
Foie gras en conserve er god at ha­ve i baghånden til en improviseret fest eller til en udflugt. Men den når aldrig kvalitetsmæssig op på en Foie gras frais.
 
De følgende tilberedninger inde­holder kun 100% gåse- eller andele­ver:
Foie gras entier: Hel gåse- eller an­delever, en eller flere alt efter be­holderens størrelse. Stykker af en hel lever er tilladt for at få vægten til at stemme.
 
Foie gras d' Gie de canard: Blanding af stykker af Foie gras i "mos" af Foie gras. Stykkerne skal vægtmæssigt overveje.
 
Bloc de foie gras: Gåse- eller an­delever, som har fået sin form (blok) efter mekanisk at være genopbyg­get. Der kan ses stykker (morceux) i snitfladen.
 
Bloc de foie gras avec morceaux:
Skal indeholde hele stykker af lever, minimalt 50% for gåse-foie gras, 30% for ande-foie gras.
 
Følgende benævnelser angiver, at det ikke længere drejer sig om ren gåse- eller andelever.
Det er nu hvad vi på dansk, i bedste fald, kalder" gå­seleverpostej".
 
Parfait de foie d'oie de canard:
Skal indeholde minimalt 75% Foie gras, behandlet mekanisk og blandet med fuglelever. Procentdelen af Foie gras skal stå anført på etiketten.
 
Pate de foie d'oie, de canard (eller begge):
Indeholder en kærne af Foie gras, som skal udgøre mindst 50% af patéens vægt. Er omgivet af fars af hvad som helst og paté-dej.
 
Galantine de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Indeholder mindst 35% Foie gras i stykker, blan­det med fars, eventuelt omvundet af spækskiver.
 
Pure de foie gras d'oie eller de ca­nard eller begge:
Foie gras og fars er blandet sammen. Det ser også sådan ud!
 
Mousse de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Som pure. 
 
Her skal der passes på!!
Diverse tilberedninger" Au foie d'oie" eller" Au foie de canard" skal angive hvor meget der findes af le­veren i %. Der må ikke være under 20% Foie gras i produktet.
Der findes også benævnelser af for­pakningens form i "titlen".
Man skal her lægge mærke til hvad der følger efter forpakningsformen. Det er det som angiver hvad ind­     holdet består af.
 
Rouleau: cylinderformet dåse.
Lingot: barre
Trapez: samme
Coquille: skal
Terrine: terrin
 
For eksempel: Lingot de foie gras de canard entier: indeholder en hel andelever eller så meget af en hel le­ver som får plads. Kan være frais, mi-cuit eller conservé.
(se også: Foie Gras -)
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her