Foie gras mi-cuit:
En halvkonserves på dåse eller glas. Kogt ved 80ºC. Holder sig i køleskab i ca. 4 måneder.
Foie gras en conserve:
Foie gras på dåse til langtidsopbevaring. Kogt ved 110ºC.
Man har lavet Foie gras som konserves siden konservering blev opfundet. Ved århundredets begyndelse repræsenterede konserveret Foie gras hele salget. I dag sælges kun 20% som Foie gras conserve.
Hvis den opbevares et tørt sted, kan man have den længere end de 4 år, der står den kan gemmes. Man siger, den bliver bedre ved lagring, ligesom store vine.
Foie gras en conserve er god at have i baghånden til en improviseret fest eller til en udflugt. Men den når aldrig kvalitetsmæssig op på en Foie gras frais.
De følgende tilberedninger indeholder kun 100% gåse- eller andelever:
Foie gras entier: Hel gåse- eller andelever, en eller flere alt efter beholderens størrelse. Stykker af en hel lever er tilladt for at få vægten til at stemme.
Foie gras d' Gie de canard: Blanding af stykker af Foie gras i "mos" af Foie gras. Stykkerne skal vægtmæssigt overveje.
Bloc de foie gras: Gåse- eller andelever, som har fået sin form (blok) efter mekanisk at være genopbygget. Der kan ses stykker (morceux) i snitfladen.
Bloc de foie gras avec morceaux:
Skal indeholde hele stykker af lever, minimalt 50% for gåse-foie gras, 30% for ande-foie gras.
Følgende benævnelser angiver, at det ikke længere drejer sig om ren gåse- eller andelever.
Det er nu hvad vi på dansk, i bedste fald, kalder" gåseleverpostej".
Parfait de foie d'oie de canard:
Skal indeholde minimalt 75% Foie gras, behandlet mekanisk og blandet med fuglelever. Procentdelen af Foie gras skal stå anført på etiketten.
Pate de foie d'oie, de canard (eller begge):
Indeholder en kærne af Foie gras, som skal udgøre mindst 50% af patéens vægt. Er omgivet af fars af hvad som helst og paté-dej.
Galantine de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Indeholder mindst 35% Foie gras i stykker, blandet med fars, eventuelt omvundet af spækskiver.
Pure de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Foie gras og fars er blandet sammen. Det ser også sådan ud!
Mousse de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Som pure.
Her skal der passes på!!
Diverse tilberedninger" Au foie d'oie" eller" Au foie de canard" skal angive hvor meget der findes af leveren i %. Der må ikke være under 20% Foie gras i produktet.
Der findes også benævnelser af forpakningens form i "titlen".
Man skal her lægge mærke til hvad der følger efter forpakningsformen. Det er det som angiver hvad ind holdet består af.
Rouleau: cylinderformet dåse.
Lingot: barre
Trapez: samme
Coquille: skal
Terrine: terrin
For eksempel: Lingot de foie gras de canard entier: indeholder en hel andelever eller så meget af en hel lever som får plads. Kan være frais, mi-cuit eller conservé.
(se også: Foie Gras -)