Logo

Gulerod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guleroden, der er i familie med pastinakken, er en af de almindeligste og mest velkendte af rodfrugterne. Den indeholde store mængder betacaroten, der omdannes til A-vitamin i kroppen. De første gulerødder kom fra Af­ghanistan og var forgrenede med mørklilla farve.
Guleroden er blevet forædlet meget, og den findes nu i mange farver og faconer. Ud over de sædvanlige orangefarvede findes der også hvide og gule. Formerne veksler fra kor­te og tynde til cylinderformede og runde sommergulerødder, store vintergulerødder og små, runde karotter.
Rå, revne gulerødder gør formkager safti­ge, og gulerodens sødme gør den også egnet i gratiner og gryderetter. En gulerods-appelsin­marmelade har en meget frisk smag.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.340 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her