Logo

Jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solmodne, friske jordbær er sommerens højdepunkr. Hold øje med jordbærsæsonen og nyd den fuldt ud. Man kan selvfølgelig købe jord­bær omtrent hele årer rundt, for de dyrkes næsten overalt i verden, men det er ikke rigtigt det samme.
Der findes ikke meget, der kan overgå det at sidde i et jordbærbed en solrig sommerdag og spise helt nyplukkede jordbær og opleve både duft og smag. Jordbær passer til alting, eller alting passer til jordbær - både søde og krydrede retter. En rigtig galla-dessert er jordbær dyppet i smeltet chokolade, der har faet lov til at stivne i nogle minutter. De er også velegnede til at marinere. Husk at skylle jordbær forsigtigt, og inden de nippes; ellers bliver de vandede, og en del af de vigtige vitaminer forsvinder.
Jordbær hører til familien af vilde jordbær. De kom frem i Frankrig i 1700-tallet gennem krydsninger af forskellige sorter af vilde jordbær. Siden 1400-tallet havde man afprøvet forskellige varianter, men det tog mange år at frembringe et bær med god balance både i farve, form og smag. Nye sorter udvikles hele tiden, men spørgsmålet er, om de kan blive bedre?
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.455 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her