Logo

Kørvel - en krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De stærkt duftende blade af en skærmplante, der stammer fra Sydeuropa. Planten er almindelig dyrket herhjemme. Kørvel er hovedingrediensen i kørvelsuppe. Tørret kørvel importeres fra bl.a. Frankrig.
Anvendelse: I suppe, sauce, kød og fiskeretter, omelet, salat og som grønt drys ligesom persille.
Lat. Anthriscus cerefolium.

Kan købes i små potter. Kørvel, hvis du selv sår det i haven bør det sås i spand eller lignende da det breder sig meget. Ved kørvel anvendes de små tynde frisk blade, som i smagen minder lidt om anis. Kørvel er velegnet til saucer, supper, æggeretter, smør eller som pynt til mange retter.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her