Logo

Kirsebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når kirsebærtræerne blomstrer, kan man mærke, at det er forår, og at sommeren er nær. Kirsebær har lange, elegante stilke, og det kan være umagen værd at klatre op i de høje træer for at plukke bærrene.
De oprindelige, søde, vilde kirsebær, der fandtes i Kina for 3.000 år siden, kaldtes mazzard. De søde sorter, der findes i dag, er oftest dyr­kede, men de stammer derfra. Spanske kirsebær har et fast, sprødt frugtkød, mens søde kirsebær har en blødere konsistens. De sidst­nævnte spises selvfølgelig naturel.
De sure kirsebær vokser på mindre træer, og i Europa findes de kun dyrkede. Bærrene er syrlige, og til disse sorter hører bl.a. moreller med farvet saft og glasmoreller med klar saft. De er ideelle til syltetøj og saft, i bagværk eller til at konservere i cognac eller sukkerlage.
I vore dage er Italien et stort kirsebærland, når det gælder dyrkede kirsebær.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her