Logo

Koldrøgede hellefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fileter af grønlandske hellefisk - dobbelte sider med skind (1,2 - 2 kilo) - tørsaltes (dvs. gnides) i rigeligt salt tilsat en anelse sukker og spids­kommen samt "vores egen lille hemmelighed".
Salte-tid ca. 2 timer.
Herefter skylles fileterne grundigt i frisk vand og hænges til tørre i sol og luft, indtil der er dannet en tæt tør overflade.
Fisken køres i den "klargjorte" ovn.
Der skal blot være optændt i bøgesmuld, og temperaturen må ikke komme over 21ºC.
Røgetid: 24-36 timer, alt efter hvordan smulden brænder.
Røge­processen holdes under konstant opsyn - med 1-2 timers interval (også om natten).
Fisken skal hvile et par dage, før den anvendes.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her