Lime er en citrusfrugt med mildere syre end citron. Skallen er grøngul.
Limefrugter dyrkes i Middelhavslandene, i Kenya og Brasilien, hvor de fineste sorter kommer fra. De anvendes som citroner og som smagstilsætning i drinks m.m. C-vitaminindholdet er lavere end i citroner.
Limefrugten er en forfinet udgave af citronen, men mere saftig. Den dyrkes i troperne og anvendes her, ligesom vi anvender citronen.
Smagen er syrlig og kraftig og mere afrundet end citronens. Prøv den i fiskeretter. Eller i drinks.
Lime kommer oprindeligt fra Sydøstasien, men dyrkes i dag også i Middelhavsområdet.
Lime
Man har gjort forsøg med at dyrke lime i Middelhavslandene, men træet kræver et tropisk klima for at kunne trives. Lime har tynd, helt glat skal og et friskt og syrligt frugtkød. Den anvendes meget i asiatisk mad både i stærkt krydrede retter og i desserter. Den tåler ikke lang tids opbevaring, men tørrer hurtigt ud og bliver brun og hård i skallen. Nogle dråber limesaft på visse andre frugter, fx papaja og kaktusfigen, kan hjælpe med til at få deres smag mere frem.
Kaffir lime er en frugt med stærk citrusduft og knudret, grøn skal. Både blade, skal og saft anvendes ofte som krydderi i det thailandske køkken.