Mango har et blødt, saftigt frugtkød med en dejlig smag, der minder om en blanding af ananas og fersken. Frugtkødet er guldgult og skallen grøngul til rødgul. Man kan ikke ud fra farven se, om frugten er moden, men den skal føles lidt blød og give efter for et let tryk. Den kan modnes ved stuetemperatur, men skal derefter opbevares køligt. Der findes mangoer uden kerner, men de fleste har en stor kerne i midten, og den må man lirke lidt frem og tilbage for at få ud, da den er vokset godt fast i frugtkødet.
Mango er god at spise, præcis om den er, eller sammen med skaldyr, parmaskinke eller i wokretter med andre frugter og grønsager. Den er kendt for at være god til at lave chutneyaf, og man kan købe færdige mangochutneyer, både stærke og milde. Mango giver en sød og fYldig smag i drinks og desserter.
<P>Selvom man elsker æbler, er de ofte lidt trætte, og mangoer er billige og vidunderlige i marts. Økologiske mangoer er også til at komme i nærheden af.
Der er nogen særligt fancy måder at servere den på, andet end naturel, måske i en sprød salat eller salsa, eller blendet til en Mango lhassi med yoghurt og lidt sukker. Hvis man skærer dem smukt ud til et pindsvin, er det da bare en vidunderlig dessert i sig selv.
Stil mangoen på højkant og skær de to tykke kinder af, så snært på stenen som muligt. Hver kind ridses med en skarp urtekniv helt ned til skindet, men ikke igennem, i tynde striber på kryds og så på tværs. Vend vrangen ud, så de stritter, og det er det hele. Resten af kødet fra mangoen kan skæres af eller guffes direkte fra stenen. Hav tand
tråd parat.
Mango idag fra Afrika, Syd- og Mellemamerika og Israel.
Mangofrugten stammer oprindeligt fra Indien, hvor den har været kendt i over 4.000 år. Der er kraft i både smagen og duften af en moden Mango. Tag ikke fejl af de sorte pletter på skrællen. Det betyder blot, at den er moden til at blive spist.
Mango-skrællen spises ikke med, og inden i ligger en flad sten, som kun kan fjernes med en kniv. Mango kan bruges i alle forbindelser, hvor man ellers bruger frugt.