Logo

Peberrod - krydderurt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Peberrod regnes for en krydderurt, hvor det er roden der anvendes. Den lange hvidlige rod indeholder en del C-vitamin, og ved rivning af den friske rod sker der en iltning af planterøddernes æteriske olier og den brændende smag fremstår. Smagen er flygtig, så peberrod tilberedes lige for servering. Roden kan gemmes i fugtigt sand, eller fryses ned i passende stykker der så kan tages op lige for servering og rives over maden i dybfrossen stand. Peberrod anvendes til salt og sprængt kød og til oksebryst. Et godt krydderi til kogt kød. Blandet med fødteks. creme fraiche er det delikat til bagte kartofler og rødbeder.

Almindeligt dyrket europæisk krydderurt af sennepsslægten. Den er flerårig og vokser nemt vildt. Roden sælges frisk, både hel, reven og konserveret. Smag og duft er meget karakteristisk, stærk og tårefremkaldende.
Anvendelse: Til kogt kød i peberrodssauce, til pighvar, torsk og gedde, i sauce og kryddersmør. Desuden smags- og konserveringsmiddel ved syltning af agurk og rødbeder.
Lat. Armoracia rusticana
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.499 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her