Logo

Peking eller Beijing køkkenet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Når man taler om Beijing-køkkenet, menes der det nordøstlige Kina, altså fødteks. også Mongoliet og Shandong. Her kan det være rigtig koldt i vinterperioden. Vegetationen er forskellig fra de sydlige regioner, og i stedet for ris dyrker man hvede. Pasta ses i mange variationer og indgår i mange retter. Ingen tvivl om, at Marco Polo er kommet her forbi! Dampet eller stegt brød og grød viser kreativiteten i brugen af kornprodukter. En ret som sprødstegt skind fra Pekingand, anrettet i en pandekage, er et fantastisk eksempel på en klassiske opskrift, Vintergrønsager som kål og rodfrugter bruges som garniture i den traditionelle "Hotpots" - en slags fondue, hvor man dypper lammekøds-strimler i en krydret bouillon.
En god ret: En salat af oksekød og kogte porrer, smagt til med Shanxi- vinaigre og jordnøddeolie.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her