Pepino stammer fra Peru og kaldes også træmelon, men den tilhører faktisk samme familie som kartofler, tomater og auberginer.
Mange pepinoer er meget smukke med deres gyldengule skal og auberginefarvede, uregelmæssige bånd og striber, der af og til kan se ud som et hjerte. Det gule frugtkød er temmelig beskt, men både smag og konsistens minder om melon. Og pepino smager godt med samme slags tilbehør, både det salte og det søde, som man serverer til melon.
Det er en god ide at lade pepino simre i en sukkerlage med honning og citron og servere den som dessert med jordbær og vaniljeyoghurt til.
En rund eller æggeformet frugt (pæremelon), der spises på samme måde som melon. Den kommer fra Sydamerika og har højsæson om sommeren.
Den har en tynd skal, der er gulhvid med lillafarvede striber. Frugtkødet er blødt og saftigt og med et minimum af syre.
Anvendes som anden frugt til desserter og frugtsalat, men den melonagtige smag gør den desuden velegnet at servere med fødteks. røget skinke til en forret eller natmad.