Logo

Pommes de terre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
fra = kartofler; forkortet til kun "pommes" i forbindelse med diverse tilberedninger af kartofler.

Pommes allumettes, friterede kartofler skåret ud som tændstikker.
Pommes Anna, små kartoffelskiver lagt lagvis i et fad eller en stegepande og stegt i ovn.
Pommes château, kartofler skåret i olivenformede skiver, kogt i smør.
Pommes chips, friterede kartoffelflager.
Pommes dauphine, 2/3 duchesse og 1/3 vandbakkelsesdej, formet som propper, friturestegt.
Pommes dauphinoise, rå kartoffelskiver bagt i gratinfad med fløde og reven ost.
Pommes duchesse, kogte kartofler, passeret gennem sigte, blandet med æggeblommer og smør. Formes til toppe og ristes i ovnen.
Pommes frites, friturestegte kartoffelstænger.
Pommes gaufrettes, skåret med riflet jern i vaffellignende skiver og friturestegt.
Pommes Lorette, som pommes dauphine formet som cigarer.
Pommes Lyonnaise, kartoffelskiver og løgskiver sauteret i smør.
Pommes Mirette, friturestegte kartofler i terninger.
Pommes mousseline, kartoffelmos pisket op med fløde.
Pommes noisettes, kartoflerne udbores med jern til hasselnødstørrelse, steges i smør.
Pommes pailles, skåret i strimler, friturestegt.
Pommes parisienne, små runde kartofler vendt i smør med persille.
Pommes sautées, stegte skiver, "brasekartofler", evt. med hakket persille.
Pommes soufflées, 3 mm tykke skiver af rå kartoffel, friturestegt så de pustes op.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.656 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Ulve i Danmark
Effektiv reklame - klik her