Logo

Røgede fisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I den moderne røge-industri er det ofte så som så med det gode håndværk. Alt skal gå stærkt, og der er sjældent tid til at kræse om produktionen. Røgsmag og - duft kan i så fald frembringes ved tilsæt­ning af røgessens eller fra kemisk røg, der påsmøres fisken eller forstøves i den tradi­tionelle røgeovn.
På "Knudedyb" arbejder vi imidlertid efter gammeldags røgemeto­der og traditioner, og der går som bekendt ikke røg af nogen brand, uden at der først har været ild. Vi bruger savsmuld eller spåner fra løvtræ, og ekstra smag og duft kommer fra vinstokke, fennikel, rosmarin- eller enebærkviste.
Røgeriet har fire ovne og røger både koldt og varmt.
 
I de varme ovne - hvor temperaturen skal holdes på 80-90º Cel­cius - røges sildefileter, smørfisk, makrel­ler, laks og hellefisk.
 
I de kolde ovne - som under ingen omstændigheder må komme over 21º
- ­fremstilles blandt andet den laks, der efterhånden har opnået prædikatet: "Knudedybs berømte".
Ved røgning af fisk skalovnene være godt i gang og have den rette temperatur, når burene køres ind, og det er uhyre vig­tigt, at produktet er saltet og tørret, før det kommer i ovnen, og røgeprocessen sæt­tes i gang. Hvis ikke, risikerer man, at fisken kommer i kog og nærmest eksplo­derer i ovnen.
Ved saltningen bruger Lars Kyllesbech en særlig Knudedyb-krydderblanding. Opskriften vil han ikke ud med - "den er vores egen lille hemmelighed," siger han.
At Kyllesbech har lært kunsten at ryge, vidner det bugnende delikatesseudsalg om. Produktionen er forholdsvis lille, og selvom de lækre fisk primært afsættes til private i Knudedybs egen restaurant og butik i Vejers, leveres der også til få udvalgte cafeer og restauranter i Dan­mark, Tyskland og Frankrig
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her