Logo

Roquefort - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Frankrig. Halvfast blåskimmelost fremstillet af fåremælk. Osten saltes og lagres i grotter nær byen Roquefort. I disse grotter er der ganske specielle temperatur- og fugtighedsforhold, og navnet er beskyttet. Ostene har cylinderform og er rullet i alufolie. Konsistensen er blød, men samtidig sprød, somme tider smuldrende.
Lugt og smag stærkt aromatisk, krydret pikant. Roquefort er nok Frankrigs mest berømte ost, kongen over alle blåskimmeloste med imitationer i alverdens lande, men de fleste steder af komælk. I Danmark taler vi blandt andet om Danablu, i Sverige om iidelost.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her