Skorzonerroden bliver ca. 30 cm lang. Skrællede skorzonerrødder skal lægges i citron- eller eddikevand for ikke at blive mørke. Skræl dem meget tyndt, da meget af smagen sidder lige under overfladen.
Nykogte skorzonerrødder med lidt smeltet smør får den fine, pikante nøddesmag frem.
Havrerod er en rodfrugt, der minder om skorzonerrod, men den har bleggul skal; for øvrigt anvendes de på samme måde. De stammer begge fra lande omkring Middelhavet.
Mange kommer fra Holland.
I gamle dage kaldte man Skorzonerrødderne for fattigmandsasparges. For bag det jordbrune, knudrede ydre gemmer sig et snehvidt indre, der minder om asparges i smagen, og som kan bruges på helt samme måde.
Skær rødderne i passende stykker og skræl dem som asparges. De skal koge i 10-15 minutter, og må ikke blive slaskede. Spis dem med koldt smør. Eller brun de kogte rødder på panden og gi' dem et drys persille. Det kan bruges som forret eller som garniture til kødretter.