Du er her:
Forside
> Spis meget brød og gryn
Spis meget brød og gryn
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
Brød og kornprodukter er den fødevaregruppe, vi spiser mest af. Ca. 25 % af vores energi får vi herfra. Brød er også vores vigtigste til bl.a. jern og kostfibre. I sig selv indeholder brød ikke ret meget fedt.
Det kan derfor anbefales, at vi spiser meget brød og kornprodukter. Særligt kan rugbrød anbefales. Det giver et godt tilskud af både kostfibre og jern. Bemærk at nogle rugbrødstyper har et højt indhold af solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø o.l. og derfor indeholder en del fedt. Se fedtindholdet på en eventuel næringsdeklaration. Det er vigtigt, at det er brødmængden, der øges, ikke mængden af fedtstof og pålæg.
Det gennemsnitlige forbrug af brød og kornprodukter er i dag ca. 210 g for børn over 7 år og voksne. Det ønskelige forbrug er snarere 250-300 g om dagen. 250-300 g er en anslået mængde, der passer til et traditionelt dansk spisemønster.
Sådan kan forbruget af brød og kornprodukter øges:
- Spis brød til alle måltider og mellemmåltider
- Skær tykkere skiver brød
- Spis sandwich, klap-sammenmad og amagermad
- Vælg havregryn og mysli uden tilsat sukker fremfor sukkerristede morgenmadsprodukter
- Spis grød
Det vejer det:
1 maskinskåret skive rugbrød vejer 40-50 g
1 almindelig skive franskbrød vejer ca. 30 g
1 almindelig skive grovbrød vejer ca. 40 g
1 stykke knækbrød vejer ca. 10 g
1 digestivekiks vejer ca. 15 g
1 rundstykke vejer ca. 30-40 g
1 kuvertflûte vejer ca. 50 g
1 skive toastbrød vejer ca. 30 g
1 dl havregryn vejer ca. 30 g (1 portion 60-70 g)
1 dl mysli vejer ca. 45 g (1 portion 60-70 g)
1 dl cornflakes vejer ca. 20 g (1 portion 40-50 g)
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Spis kartofler, ris eller pasta hver dag
Næste: Spis ofte fisk
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.420 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Pighaj
• Colombo
• Raifort
• Dild - et krydderi
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Bog
×
Min Bog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Bog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...