Struthio camelus. Skønt strudsene først og fremmest opdrættes for deres fjer og skind, sælges det magre kød også. Det har en grovere konsistens end emukød, men tilberedt korrekt bliver det mørt og saftigt. Det kan steges i ovn, på barbecue og på pande.
En struds har en levende vægt på 90 - 110 kg. Slagtevægt 50%. Uden ben, skind, fedt mv. er den helt nede på ca. 55 kg. Kødet skal efter slagtning gerne modne 5-6 dage.
Sæson: Forår - Ultimo Oktober.
Kødet smager afhængig af dens udskæring ret kraftig af af vildt, mest i nærheden af hjortekød.
Strudseæg vejer ca. 1 1/2 kg. Ruges i 42 dage.
Kødet er meget fedtfattig og bliver derfor meget trist, hvis de reele stykker steges for meget.
Anvendelse: røget, marineret, tørret, råt, stegt, braiseret og bl.a. hakket.