Logo

Tyttebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyttebær, skovens røde guld, er kommercielt vigtige bær, bl.a. fordi de er så holdbare og kan opbevares i lang tid. De vokser i kalkfat­tige skove og på heder på den nordlige halv­kugle. Tyttebærbusken hører til familien af lyngplanter og har læderagtige blade, der også er grønne om vinteren. Den blomstrer med søde, små, hvid-rosa blomster i maj-juni, og bærrene modner i august.
Man behøver ikke at komme konserve­ringsmidler i kogte eller råsyltede tyttebær, fordi de indeholder benzoesyre, der er et na­turligt konserveringsmiddel.
Tyttebær kan anvendes til meget mere end syltetøj. Den bitre, sure smag er fin til fjer­kræ- og vildtretter. Bærrene passer i salater, chutney, tyttebær-cumberlandsauce, sorbet, fromage og parfait.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her