Logo

Tyttebær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyttebær, skovens røde guld, er kommercielt vigtige bær, bl.a. fordi de er så holdbare og kan opbevares i lang tid. De vokser i kalkfat­tige skove og på heder på den nordlige halv­kugle. Tyttebærbusken hører til familien af lyngplanter og har læderagtige blade, der også er grønne om vinteren. Den blomstrer med søde, små, hvid-rosa blomster i maj-juni, og bærrene modner i august.
Man behøver ikke at komme konserve­ringsmidler i kogte eller råsyltede tyttebær, fordi de indeholder benzoesyre, der er et na­turligt konserveringsmiddel.
Tyttebær kan anvendes til meget mere end syltetøj. Den bitre, sure smag er fin til fjer­kræ- og vildtretter. Bærrene passer i salater, chutney, tyttebær-cumberlandsauce, sorbet, fromage og parfait.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.360 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her