En aftale om genindførelse af lokalt selvstyre i Nordirland, Langfredagsaftalen, blev indgået mellem Storbritannien, Irland og de vigtigste partier i Nordirland. Gennemførelse af aftalen har givet en del problemer i praksis, og den britiske regering suspenderede selvstyret i 2002. I 2007 blev det nordirske selvstyre genetableret.
Den gældende danske 5-krone blev sat i omløb. Den Kongelige Mønt har eneret på produktion af mønter i Danmark. Siden 1873 har alle danske mønter båret mønttegnet et hjerte.
Den britiske forfatter Evelyn Waugh døde, 62 år gammel. Han er kendt for sine satiriske samtidsromaner, der skildrer mellemkrigstidens engelske overklasse, især Gensyn med Brideshead, der blev en populær tv-serie i 1981.
Den tyske besættelsesmagt i Norge krævede, at Vidkun Quisling, lederen af det fascistiske parti Nasjonal Samling, skulle udnævnes til statsminister. Dette blev afvist af kongen, der opfordrede til modstand, som fortsatte i visse områder frem til juni måned. Herefter flygtede konge og regering til England. Først i 1942 blev Quisling ministerpræsident.
Den svenske skuespiller Max von Sydow blev født. Han har medvirket i mere end 100 film, herunder en række af Ingmar Bergmans værker som fx Det syvende segl. Desuden har han medvirket i flere store internationale film, bl.a. Eksorcisten og Hannah og hendes søstre.
Joseph Pulitzer, amerikansk redaktør og bladudgiver, blev født. Han ejede bl.a. New York-avisen World, som han gjorde til en af USAs største aviser gennem sensationspræget journalistik. Hans formue gik bl.a. til oprettelsen af en fond, der årligt uddeler priser for fremragende journalistik, litteratur og musik. Pulitzer døde i 1911.
Frederik 1., konge af Danmark og Norge fra 1523, døde. Han blev 61 år gammel. I 1490 blev han hertug i den ene halvdel af Slesvig-Holsten. Efter aftale med bl.a. Lübeck gik han 1523 med en hær op gennem Danmark, som hurtigt erobredes. Adelen tilbød ham kronen, og han underskrev en streng håndfæstning med bl.a. godkendelse af adelens privilegier.