Den danske forfatter Tage Skou-Hansen døde, 90 år gammel. Hans realistiske forfatterskab afspejler samfundsudviklingen fra 2. Verdenskrig, grundstoffet i hans romaner fra debuten De nøgne træer, der sammenvæver en modstandsgruppes arbejde under krigen med en kærlighedshistorie.
Den palæstinensiske politiker Yassir Arafat døde, 75 år gammel. Under Arafats ledelse blev PLO anerkendt som det palæstinensiske folks legitime repræsentant. Hans hovedkvarter i Ramallah var fra 2002 og frem til hans død omringet af israelsk militær.
Den portugisiske koloni Angola i det sydlige Afrika blev uafhængig republik. Fortsatte kampe mellem modstandsbevægelserne MPLA, FNLA og UNITA hindrede en fredelig magtovertagelse, og samtidig blev landet invaderet af Sydafrika, mens Cuba og USSR sendte tropper og våben.
Den amerikanske skuespiller Leonardo DiCaprio blev født. Han fik stjernestatus med bl.a. Titanic og har siden medvirket i Manden med jernmasken, The Aviator mfl.
På vestfronten nedlagde 1. Verdenskrigs stridende parter våbnene. Den tyske hærledelse havde i september måttet erkende, at en våbenhvile var en nødvendighed. Denne våbenstilstandsaftale gjorde det reelt umuligt for Tyskland at videreføre krigen.
Washington i det nordvestlige USA blev optaget i unionen som den 42. stat. Den største by i staten, Seattle, er hjemsted for en stor handels- og fiskeriflåde og nogle af USA's største virksomheder inden for bl.a. flyindustri, computerindustri og træ- og papirindustri.
Den danske filosof Søren Kierkegaard døde, 42 år gammel. Han døde midt i sin kamp mod den danske folkekirkes præster for ikke i praksis at forkynde kristendom, men kun at give næring for hykleri.
Den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij blev født. Lidelsens mening og kristendommens frihedsbrev til menneskeheden er forfatterskabets filosofiske akse. Dostojevskij døde i 1881.
Den tyske humanist Johann Albert Fabricius blev født. Han skabte med bl.a. Bibliotheca Latina et nyt grundlag for studiet af den græske og latinske litteraturs historie i oldtid og middelalder. Fabricius døde i 1736.
Den 26-årige astronom Tycho Brahe fik øje på "det største under, der har vist sig i hele naturen siden verdens skabelse" i stjernebilledet Cassiopeia. Hans bog om dette fænomen, supernovaen, gjorde ham berømt.