Logo

Foie gras som konserves

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Foie gras mi-cuit:
En halvkonserves på dåse eller glas. Kogt ved 80ºC. Hol­der sig i køleskab i ca. 4 måneder.
Foie gras en conserve:
Foie gras på dåse til langtidsopbevaring. Kogt ved 110ºC.
Man har lavet Foie gras som kon­serves siden konservering blev op­fundet. Ved århundredets begyndel­se repræsenterede konserveret Foie gras hele salget. I dag sælges kun 20% som Foie gras conserve.
Hvis den opbevares et tørt sted, kan man have den længere end de 4 år, der står den kan gemmes. Man si­ger, den bliver bedre ved lagring, li­gesom store vine.
Foie gras en conserve er god at ha­ve i baghånden til en improviseret fest eller til en udflugt. Men den når aldrig kvalitetsmæssig op på en Foie gras frais.
 
De følgende tilberedninger inde­holder kun 100% gåse- eller andele­ver:
Foie gras entier: Hel gåse- eller an­delever, en eller flere alt efter be­holderens størrelse. Stykker af en hel lever er tilladt for at få vægten til at stemme.
 
Foie gras d' Gie de canard: Blanding af stykker af Foie gras i "mos" af Foie gras. Stykkerne skal vægtmæssigt overveje.
 
Bloc de foie gras: Gåse- eller an­delever, som har fået sin form (blok) efter mekanisk at være genopbyg­get. Der kan ses stykker (morceux) i snitfladen.
 
Bloc de foie gras avec morceaux:
Skal indeholde hele stykker af lever, minimalt 50% for gåse-foie gras, 30% for ande-foie gras.
 
Følgende benævnelser angiver, at det ikke længere drejer sig om ren gåse- eller andelever.
Det er nu hvad vi på dansk, i bedste fald, kalder" gå­seleverpostej".
 
Parfait de foie d'oie de canard:
Skal indeholde minimalt 75% Foie gras, behandlet mekanisk og blandet med fuglelever. Procentdelen af Foie gras skal stå anført på etiketten.
 
Pate de foie d'oie, de canard (eller begge):
Indeholder en kærne af Foie gras, som skal udgøre mindst 50% af patéens vægt. Er omgivet af fars af hvad som helst og paté-dej.
 
Galantine de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Indeholder mindst 35% Foie gras i stykker, blan­det med fars, eventuelt omvundet af spækskiver.
 
Pure de foie gras d'oie eller de ca­nard eller begge:
Foie gras og fars er blandet sammen. Det ser også sådan ud!
 
Mousse de foie gras d'oie eller de canard eller begge:
Som pure. 
 
Her skal der passes på!!
Diverse tilberedninger" Au foie d'oie" eller" Au foie de canard" skal angive hvor meget der findes af le­veren i %. Der må ikke være under 20% Foie gras i produktet.
Der findes også benævnelser af for­pakningens form i "titlen".
Man skal her lægge mærke til hvad der følger efter forpakningsformen. Det er det som angiver hvad ind­     holdet består af.
 
Rouleau: cylinderformet dåse.
Lingot: barre
Trapez: samme
Coquille: skal
Terrine: terrin
 
For eksempel: Lingot de foie gras de canard entier: indeholder en hel andelever eller så meget af en hel le­ver som får plads. Kan være frais, mi-cuit eller conservé.
(se også: Foie Gras -)
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her