Logo

Æg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
eng. egg. fra. æuf. ty. Ei. ital. uovo

Æg er:
- altid et hønseæg i vores opskrifter (hvis andet ikke er nævnt)
- først kun en blomme; rundt om den lægger der sig på vejen gennem hønen fire lag æggehvide og skallen
- inddelt i 4 vægtklasser:
S (small) 53 g,
M(medium) fra 53 g til 63 g,
L (large) fra 63 til 73 g
XL (over 73 g)

Æg indeholder:
- 420 kj pr. 60 g æg
- 8 g værdifuld æggehvide
- 7 g fedt og godt med kolesterol i blommen . stort set ingen kulhydrater
- masser af kalcium, fosfat, jern, A-, E-, B2vitaminer, natrium, kalium

Æg:
- kan optage luft når man pisker det, og derved gøre saucer luftige
- blive stift, når det bliver opvarmet, og dermed gøre en hollandaisesauce tyk
- indgå forbindelser - fx mellem fedt og væde i mayonnaisen
- hårdkoges og dermed berige en dip

Æg vil:
- have en lykkelig mor. Altså en høne på frilandsarealer. Alle andre lever i store buranlæg
- være frisklagt. Efter 28 dage er holdbarheden officielt overskredet
- være skrabeæg og stamme fra en fritgående, økologisk høne
- opbevares i køleskab, men opvarmes til stuetemperatur før det skal bruges i maden.
- være velkogt: blødkogt 3-4 minutter, smilende 5-6 minutter, hårdkogt 10 minutter

Æg kan lide:
- lidt syre i saucen fra vin, eddike eller citron
- fine urter som dild, estragon, kørvel
- solid kost som bacon, ost eller løg . salt - men først til sidst, ellers bliver røræggen vandet og spejlægget spættet
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her