Logo

Aroma

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(gr. 'duft, vellugt'), kompleks af flygtige stoffer, der påvirker lugtorganernes perifere receptorer i næsehulens loft. S.m. de primære smagselementer bittert, salt, surt og sødt, der erkendes fra tungens smagsløg, danner aroma den samlede smagsoplevelse, i hvilken indgår et samspil af hundredevis af kemiske stoffer. Aromastoffer eller aromater forekommer dels i fødens råvarer eller hjælpestoffer, særligt i frugt, krydderier eller krydderurter, dels opstår de ved bagning og stegning, se madlavning. Nogle typiske aromater fremstilles syntetisk, fx. vanilje, "tredie krydderi" og frugtaromaer til desserter og konfekt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 617 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her