Her er vi sværvægteren blandt mange frugter. Jackfrugten, der stammer fra regnskovene i Malaysia og Indien, kan veje op til 50 kg. De fleste vejer dog 2-10 kg og dyrkes i Sydamerika, Afrika, Asien og Australien.
Frugten er oval og har en tornet, kraftig skal, der går fra grønt til brunt, når den er moden. Jackfrugten er fantastisk; man skulle næsten tro, at den er lavet af keramik, når man ser den. Midt i frugten sidder der en kraftig stok, og omkring den sidder det saftige frugtkød, der sommetider kan være lidt trævlet. Jackfrugt kan spises rå eller tilberedes som grønsag.
Tilberedning af jackfrugt
Hvis man skal holde en fest med et større antal gæster, kan man godt imponere dem lidt og bestille en jackfrugt. Da den vækker opmærksomhed på grund af sin usædvanlige form og størrelse, har alle straks noget at tale sammen om.
Man kan spise den rå, men som regel tilbereder man den på en eller anden måde. Den er velegnet til at grillstege med noget tilbehør. Man får en god dessert, hvis man skærer den i stykker som en lagkage, men lader kanten sidde på som dekoration og derpå griller stykkerne. Dryp ahornsirup over og læg klatter af sødmælksyoghurt på.
En anden usædvanlig og vældig god ide er at skære den i små stykker uden kant, svøbe dem ind i baconskiver og grillstege dem.
Også kernerne er spiselige, hvis de tilberedes. De kan koges, steges eller ristes som kastanjer.
En stor grøn frugt med et nubret, hårdt skind, der dækker over gult frugtkød. Smagen er sød. Bruges i Asien som grønsag i kogt tilstand. Kan købes på dåse, men ses også frisk.