Logo

Cheddar - ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
eng. fast 45 % komælksost uden huller, fremstillet ved at vallen løber fra den blokformede ostemasse, som derefter rives ('knuses'), blandes med salt og formes til runde oste, der lagres i 5-8 måneder eller mere. Cheddar er den hyppigst efterlignede ostetype i verden. I tonsvis fremstilles den til industrielt brug (smelteoste) l skorpefri blokke med en vægt på fra 10 til 50 kg.

Storbritannien og alle engelsktalende lande. Er den ost, der produceres i størøst mængde Jorden over. Navnet har den fra dens oprindelsessted, byen Cheddar, i grevskabet Somerset. Cheddar er en fast (hård) ost. Den er normalt cylinderformet med en diameter på 35-38 cm, højde 33-38 cm, vægt 27-30 kg. Minimum 48%.
-
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.996 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om Rigsfællesskabet?
Effektiv reklame - klik her