Logo

Grønkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkålen er topscorer, når det gælder vita­minindhold. Hvis man vil have vintergrønt i sin have, er grønkålen en god mulighed. Planterne ligner næsten buske, der dækker jorden, idet bladene vokser på en stok i stedet for at danne hoveder. Grønkål kan overvintre ude de fleste steder og først høstes, når der er brug for den. Man kan ikke nemt få grønkål i forretningerne før hen imod jul.
Grønkål findes både med krusede og glat­te blade. Der findes også en rødlilla variant. Bladene er sprøde og saftige, og de spædeste er gode i salater. Grønkål er en udmærket de­koration på julebordet.

 

Grønkål er en af de gamle grønsager. Den har mørkegrønne, krusede blade. Kålen er bedst, når den har fået frost.
Anvendelse: Kogt til suppe, grønlangkål eller stuvet, rå til garniture og fintskåret i salater om vinteren. Sæson: September-april.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her