Grønkål er en af de ældste kålsorter, der er dyrket i Danmark. Den er meget hårdfør og kan sagtens stå ude, selv i 20 graders frost. Faktisk bliver den kun bedre af at få frost, hvilket skyldes, at de stivelsesholdige stoffer nedbrydes til sukkerstoffer, hvorefter kålen så bliver sødere i smagen. Grønkål er også den mest næringsrige af de almindelige kålsorter - udover meget C-vitamin indeholder den også A-vitamin og jern, så spis den gerne, ligesom i gamle dage, flere gange om ugen!
Grønkålen bør ikke kun bruges til grønlangkål til jul, men kog en suppe på rodfrugter og kom et par håndfulde finthakket grønkål i, lige inden suppen serveres, og smag til med citronsaft og hvidløg. Brug også grønkålen som salat, finthakket rå med en syrlig dressing, eller sving grønkålen ganske let på panden i en extra jomfruolivenolie, krydr med æbleeddike og drys med ristede nødder.
Andre typer bladkål: krølkål