Logo

Grønkål - bladkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål er en af de ældste kålsorter, der er dyrket i Dan­mark. Den er meget hårdfør og kan sagtens stå ude, selv i 20 graders frost. Faktisk bliver den kun bedre af at få frost, hvilket skyldes, at de stivelsesholdige stoffer ned­brydes til sukkerstoffer, hvorefter kålen så bliver sødere i smagen. Grønkål er også den mest næringsrige af de almindelige kålsorter - udover meget C-vitamin indeholder den også A-vitamin og jern, så spis den gerne, lige­som i gamle dage, flere gange om ugen!
Grønkålen bør ikke kun bruges til grønlangkål til jul, men kog en suppe på rodfrugter og kom et par håndful­de finthakket grønkål i, lige inden suppen serve­res, og smag til med citronsaft og hvidløg. Brug også grønkålen som salat, finthakket rå med en syrlig dressing, eller sving grønkålen ganske let på panden i en extra jomfruoliven­olie, krydr med æbleed­dike og drys med ristede nødder.
 
Andre typer bladkål: krølkål
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her