Logo

Kantarel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ordet dækker over flere arter, som alle er spiselige, heraf dog undtaget orangekantarel som nok kan spises men er yderst sej i konsistensen. Udover findes bleggul kantarel, som er mindre fast og ikke så tykkødet som den mest kendte; gul kantarel. Gul kantarel er det store hit, at jagte i svampesæsonen, som oftest ligger i nærheden af industriferien. Så er der vådt og regnfuldt i din ferie kan du med held finde kantareller, hvis det formildner dig som går efter sol og varme. Udover gul kantarel kan nævnes; Grå tragtkantarel, alm. tragtkantarel og sjældent ses tragtkantarel og så i gul udgave. Tragtkantareller ses fra 15 september og frem til jul, eller til frosten har sat ind. Er der dog masser hav/vand omkring skoven kan du finde svampene helt frem til jul, da vandet gør at temperaturen ikke falder så meget. Kantareller findes kun i vild form. Spises ristet eller flødestuvet, men kan også syltes i vineddike eller tørres til senere brug.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her