Logo

Kardemomme - et krydderi

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En flerårig urt af ingefærfamilien, der stammer fra Indien. Dyrkes under skyggetræer i tropisk, fugtig varme. Man bruger de små, sorte frø, der sidder i en gulgrøn eller gulhvid kapsel. Den bedste kardemomme kommer fra Ceylon. Den sælges både som hele kapsler og frø eller stødt.
Anvendelse: Først og fremmest til bagværk og som krydderi til glögg.
Lat. Elettaria cardemomun.

Fås pulveriserede eller som hele tørrede frø af kardemommeplanten tilhørende ingefærfamilien, der vokser i troperne. De modne frø varierer fra grøn, sort til hvid, hvoraf de hvide er solblegede.
Anvendelse. I brød, kager, småkager samt frugtdesserter, gløggblandinger og arabisk kaffe.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her