Logo

Peberfrugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Peberfrugten kommer fra Sydamerika og til­hører kartoffelfamilien ligesom tomaten. Plan­terne har en busket vækst og bliver 50-100 cm høje. Hvis man bare har et solrigt vindue, er det meget nemt at dyrke sine egne planter i krukker. Peberfrugter er først grønne, men efterhånden som de modner, skifter de farve. De grønne er skarpest i smagen, de gule mil­dest og de røde sødest. De har en uregelmæs­sig facon og er inddelt i fire sektioner delvis adskilt af hvide hinder og med hvide kerner ved basis.
Peberfrugt skal helst spises rå på grund af sit store C-vitaminindhold, men den smager særligt godt, hvis man griller eller rister den lidt. Den kan også presses til en sød og far­vestrålende grønsagssaft.

Peberfrugt kan være rød, gul eller grøn. De grønne er altid umodne og har kraftigst smag. En peberfrugt skal være fast, pletfri og uden bløde partier.
Anvendelse: I salater, til pålæg og som tilbehør på ostebrættet.

I gryderetter samt fyldt og stegt eller gratineret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Lars Løkke’s parti Moderaterne
Effektiv reklame - klik her