Logo

Rosenkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Små, søde minikål, der oprindeligt siges at været fremavlet i Belgien i 1500-tallet. På en­gelsk hedder de 'Brussel sprouts'.
Rosenkål består af små bladskud, der dan­ner minikålhoveder, og som vokser på en kraftig stok, der bliver ca. 60-80 cm høj. Kål­hovederne bliver ca. 3 cm i diameter og er el­lers opbygget på samme måde som hvid- og rødkål.
Rosenkål er en anvendelig vintergrønsag, enten skåret i stykker og blandet i salater eller dampet i lidt vand og smør.

Rosenkål skal være faste, tætte, jævnt store og friskt grønne. De er bedst, når de har fået frost.
Anvendelse: Kogt til kødretter og i supper. Rå i salater.

Sæson: Oktober-marts.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her