Du er her:
Forside
> Smør
Smør
Print med billeder
Print uden billeder
Vil du undgå sort skærm på din PC?
Klik her og hold skærmen tændt mens du læser
Smør
laves af fløde.
Fløden er først pasteuriseret, dvs. opvarmet til 95 - 105ºC. Pasteuriseringen sikrer, at skadelige mikroorganismer dræbes, så der ikke opstår smagsfejl i
smør
ret.
Smør
kan fremstilles på to måder:
kontinuerlig
smør
fremstilling og
smør
fremstilling i kærne. Langt det meste
smør
fremstilles kontinuerligt, fordi denne metode er mere rationel end den traditionelle kærningsmetode. Ved begge metoder kærnes fløden til
smør
korn og kærnemælk.
Smør
kornene æltes sammen, tilsættes salt og pakkes.
Smør
er syrnet. Oftest foregår syrningen ved, at der tilsættes mælkesyrekultur ved æltningen af
smør
ret. Kun sjældent syrnes fløden, før den kærnes. Kun kærnemælk, der stammer fra
smør
fremstilling af syrnet fløde i kærne, kan bruges til konsum.
Smør
fåes saltet og usaltet. Saltet
smør
kan anvendes på brød, til bagning, stegning og sauce.
Usaltet
smør
kan anvendes på brød, til bagning, stegning og saucer.
Opbevaring:
smør
skal opbevares ved max. 5ºC i emballagen eller i en anden lystæt emballage, da
smør
rets aroma ødelægges af lys og luft.
Smør
ret kan også tage smag af andre levnedsmidler, hvis det ikke dækkes rigtigt til.
Næringsindhold: Da fedtindholdet er min. 80% rent
smør
fedt, indeholder
smør
derfor meget energi.
Smør
ret indeholder desuden A- og D-vitaminer.
Smør
rets naturlige gule farve skyldes plantefarvestoffet caroten, som findes opløst i
smør
fedtet. Caroten findes i alle grønne planter samt i mange frugter og rodfrugter som gulerødder m.fl., og det har ernæringsmæssig betydning derved, at det er et provitamin, der i organismen kan omdannes til A-vitamin.
Smør
rets gule farve kan variere bl.a. efter årstiden, da den påvirkes af køernes foder.
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Smoked herring
Næste: Smørbirkes
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 1.704 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Drikkekokosnød
• Salsicce pølser 2
• Fersken - frugt
• Skyr
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra lexabc.dk
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Bog
×
Min Bog
×
Allerede bruger
E-mail
*
Password
*
Glemt password
Ny bruger
E-mail
*
Password
*
Gentag password
*
Navn på bog
*
Post nr.
*
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Bog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Bog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Leksikon
Mad leksikon
Almen viden quiz
Året der gik 2022 quiz
Antik
Arkitektur
Biografi
Blomster
Byer
Drikke
Dyr
Fisk
Flod / sø
Folk
Folketing
Forfatter
Frugter
Fugle
Grundstof
Historie
It / computer
Jura
Kalender
Kemi
Kendte
Kirker
Krig
Kunst
Latin
Mad
Mennesket
Metal
Musik
Mål og meter
Natur
Offentlige
Planter
Politiker
Religion
Seværdighed
Sport
Sprog
Stat / land
Teater
Teknik
Tilstand
Titel
Udtryk
Vejr
Virksomheder
Ø / øgruppe
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
sigurd haugerud
finnes det en liste over mannskap på Vejrstation Danmarkshavn fra 1973. Evt med adr mob nr osv
Hans Lützhøft
Tak for ovenstående. Jeg mener at have læst, at den sidste forfatter på slægtsbogen, Hans Holten Lützhøft, motorsagkyndig i...
Bitten Lange
Whisky a gogo var en skøn lille disco- bar, meget in - som lå i samme opgang som Rest. Italiano, men til højre, , hele hjørnet mod...
Anna Birthe Bach
Jeg har fået den flotteste grønne saftige slyngplante ud af en pose frø med malabarspinat. Nu glæder jeg mig til at tage den først...
Er du et omvandrende leksikon?
Prøv vores nye quiz...
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
De er gode
Det er ligegyldigt
De er meget irriterende
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...