Logo

Appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Appelsintræet er smukt året rundt med sine grønne, læderagtige blade, og det er en af ver­dens ældste kulturplanter. De hvide, stjerne­formede blomster har en intens duft, og de efterfølges af grønne frugter, der senere bliver orangefarvede.
De store appelsinplantager findes i dag i Middelhavslandene, Florida og Brasilien. Men appelsintræets historie begyndte faktisk i Asien for flere millioner år siden, og den bit­re, uspiselige frugt, som det bar, har udviklet sig til den gode, søde appelsin, som vi har i dag. I Kina symboliserer appelsinen held og udødelighed. Træet kan blive 10-12 m højt og giver op til 20.000 appelsiner om året. Appelsintræet kom til Europa i midten af 1500-tallet og blev først anvendt som pryd­plante.
Appelsiner kan inddeles i to grupper, søde og bitre. De søde appelsiner findes i mange forskellige sorter, nogle af dem uden kerner; en del er store med en kraftig skal, og visse sorter har et særligt sødt og saftigt frugtkød. Blodappelsin indeholder antocyanin (det samme farvestof findes i rødkål) og giver flot farve, når den bruges i desserter eller anden madlavning. De bitre appelsiner bør tilbere­des og bruges først og fremmest til marmela­de, syltetøj og til gele. De passer også i andre klassiske retter med and eller andet fjerkræ. Den aromatiske olie fra skallen anvendes som smagsgiver i likører.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Leksikon
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 707 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her